• mor-bijelapoz

   


  GOLA U KAVEZU

  gola1
  Redatelj, scenograf i autor prepjeva:Ivan Leo Lemo
  Kostimografkinja:Mirjana Zagorec
  Skladatelj i audio vizualno oblikovanje:Willem Miličević
  Koreografkinja:Larisa Lipovac
  Oblikovatelj rasvjete: Aleksandar Mondecar

  Uloge:
  Una, slobodna umjetnica –Barbara Nola
  Tanja, poslovna žena – Ana Begić / Nataša Dangubić
  Nina, žena u krizi – Ecija Ojdanić

  Trajanje: 70 min

  Kroz osobne sudbine triju žena duhovitoo međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije, strahu od majčinstva, prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strahu…

  više...

  Predstava Gola u kavezu tematizira, polemizira i analizira majčinstvo i to iz vizure ženskog straha. Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati. Ovo je, naravno, i priča o ljubavi. Ženama  Zapadne kulture sve je teže imati “tradicionalnu” obitelj i sve je više prepreka jednostavnosti bivanja majkom. Sve je manje vremena, a sve fiše “attention deficit discordera” u šoping centrima društva spektakla. Žene su od pamtivijeka sjedile uz vatru i uspoređivale iskustva. Neki antropolozi smatraju da su društvo i društvenost ljudske vrste (između ostalog) nastali iz potrebe žene za pomoć pri porodu. Danas se žene porađaju u institucijama, ali se zato još uvijek sastaju ne bi li zajedničkim snagama uspostavile miran suživot sa nježnijom polovicom ljudske vrste – muškarcima.

  Sreća ljudske vrste (između ostalog) ovisi o komunikaciji među spolovima. Kazalište tisućama godina pokušava uspostaviti harmoniju na tom planu. I ova predstava doprinosi tim pokušajima te znatiželjno postavlja aktualna pitanja, što je potrošno, a što vječno u ovom potrošačkom dobu forenzike i farmaceutske industrije? Što je stereotip, što je prototip, a što je arhetip oko tajne zvane žena, čovjek, duša?   U kakvoj su vezi duša i tijelo? Kako nastaje čovjek? Koja je uloga žene?  Tko može bolje pričati o ulogama nego glumice? Kazalište Moruzgva je u radu na predstavi Gola u kavezu uspješno surađivalo sa udrugama koje se bave ženskoim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu. Gola u kavezu dokazala je svoj hit status uspješno gostujući na nekolicini uglednih hrvatskih festivala.

 • Trenutno nema sadržaja iz kritika.

   

   

 • moruzgva

  Umjetnička organizacija Kazališta Moruzgva

  Adresa: Bulićeva 9, 10 000 Zagreb, HR

  Tel: 091/8852 606

  E-mail adresa: moruzgva@moruzgva.com, gina.markovic@moruzgva.com

  Internet adresa: www.moruzgva.com

  Broj računa Klub kulture Moruzgva: 2360000-1101964906, Zagrebačka banka d.d.

  OIB Klub kulture Moruzgva: 79262235922

  Broj računa Umjetnička organizacija Kazalište Moruzgva: 2360000-1102194109, Zagrebačka banka d.d.

  OIB Umjetnička organizacija Kazalište Moruzgva: 01013177444

 • Trenutno nema video sadržaja.

   

 • Trenutno nema audio sadržaja.

   

  • gola2
  • gola3
  • gola4
  • gola5
  • gola7