• Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“plavo-plakat

  Petra Radin
  JUČER SAM SE SJETIO PLAVE

  Redateljica: Petra Radin
  Koreograf: Staša Zurovac
  Kostimografkinja: Katarina Radošević Galić
  Scenograf: Mario Mišković
  Oblikovatelj svjetla: Nenad Lalović
  Autor glazbe: Saša Miočić
  Tekst  koji  govori  Vojin Perić uz  Pink Floyd – napisao Vojin Perić.
  Glas djeteta: Rita Miočić
  Izrada kostima:  Tamara Šantek-Zlatar – Obrt za dizajn i proizvodnju “Zlatna nit”

  Igraju:
  Dajana Biondić  sa psom Zdenkom
  Suzana Bliznac
  Milenko Zeko
  Vojin Perić
  Loris Pilav

  Inspicijentica: Nina Biondić

  Tehnička podrška : Antonela Šarić, Nenad Lalović,Branko Ostojić, Nikola Višić

  Premijera: 27.02.2015., Scena Vidra

  Što je sljepoća? Fizičko obesvjetljenje i svijet u kojem boje poprimaju sinestezijske oblike stvarajući poseban „kolorit“, ili buljenje zdravih očiju i ne-prepoznavanje drugih i drugačijih. Ona fizička i najčešće „gledana“, najgora je onima kojima se dogodila, no ona druga, ona koja se ne vidi, a zasljepljuje svojim „gledištima“, razboljeva sve oko sebe i uvodi nas u mrak kroz koji ni sunce nema nikakvih šansi.

  više...

  Ova predstava je mala, ljupka prolaznica kroz vaše živote, izazovno odjevena da se okrenete za njom, ljubopitljiva i šarena pogleda, kako bi ste sat i nešto očijukali sa općom dušom. Ona nema potrebe za ljubakanjem, sa jeftinim i jednotrenutnim ispreplitanjem prstiju, nema poriva da vas „uštine za obraščić“ i probudi vam lažnu nadu u ljubav na prvi dodir, ona je kompozicija svih nas skupa, zagrljenih u Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“, nas kojima je žao svih koji nas sažaljevaju, nas koji dobro vidimo kako nas ne-gledaju i prave od nas kasicu za milodare, a mjesta u dvorani ostavljaju praznima, jer nismo dostojni biti kazalištem.

  –          Bezobrazna je ta mala prolaznica, – mislite vi, – kako se usuđuje tako besramno razbijati predrasude i istiniti nam se u lice??? Ali vjerujte nam, nije, ona je iskreni mi, koji vas sve volimo i trebamo, koji vas sve pozivamo u uzajamnost, u igru i da smo jednaki!

  Jedan po jedan, kupujete kartu i dolazite k nama sa različitim očekivanjima, grupica po grupica zalijeva nas smijehom, zviždukom i pljeskom, a mi! Čekamo vodopad, priželjkujemo spontani razgovor, negdje u tramvaju ili u čekaonici… „Jučer sam gledala kazalište“… „Glumci su bili doista uigrani“!!! „Ljubavi, idemo proslaviti Valentinovo, Kazalište slijepih daje nešto ljubavno!“

  Eto, to bi mi… da smo vi! Da smo svi! Da nam zvuci i boje, da nam dodiri i mirisi zapletu slučajnosti u život i da smo zajedno kao plavo u nebu i moru, kao ružičasto u djetinjstvu i proljeću, kao romantični jastuk za svesan u d-molu.

  Vojin Perić

   

    • kritika

 • slabov

  Kazalište slijepih i slabovidnih “Novi život”

  Šenoina 32

  10000 Zagreb

  OIB: 97894610362

  Tel. 01/4812 502, 4812 066
  e-mail: teatar-slijepih@zg.t-com.hr

  www.novizivot.hr

  ravnatelj: Vojin Perić

  tajnica: Marina Ćurić

  propaganda: Ana Maria Perić

 • Trenutno nema video sadržaja.

   

   

 • Trenutno nema audio sadržaja.

   

   

  • plavo (1)
  • plavo (2)
  • plavo (3)
  • plavo (4)