By Željko Ninčićaudicija-min

Dovoljno je reći :
“Ćetri sata ćamim ćekajući” i mnogobrojni ljubitelji najgledanije predstave regiona “Sarajevska Audicija”, znaju da je u pitanju Marinko Ćutuk, Hercegovac, Mostarac.
Autor i glumac čuvene predstave, Željko Ninčić, sam za sebe kaže da je Ero sa ovoga svijeta, pa se tako zove i predstava.
Uz Marinka tu je i ništa manje atraktivni Veseli, Bosanac, koji nam je prepoznatljiv sa svojim čuvenim :”Primi me”.
Nakon odigranih preko 3000 predstava Audicija, širom regiona, uz 45 nastupa u Velikoj Dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Ninčića je do sada vidjelo preko 2 mil. gledalaca uživo.
Ovo je po prvi put da Ninčić izvodi stand up varijantu u kojoj se gledaoci mogu prijsetiti kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija dva najatraktivnijia lika.

Kombinacijom provjerenih momenata uz osuvremenjavanje i mnogobrojne improvizacije predstava postaje regionalni hit i ide stopama čuvene “Audicije” .
Posjeta i reakcija mladih i djece koji se nisu ni rodili kada su nastali popularni likovi, najbolje govori o svevremenskom i nenadmašnom humoru za sve generacije. U predstavi Marinko Ćutuk, govori o svojim utiscima i doživljajima sa audicija širom regiona, kao i svom odnosu prema današnjim dogadjanjima i ljudima i svim promjenama koje se dešavaju.
Drugi lik, Veseli, takodje spominje svoje iskustvo sa prijemnog ispita ali se više osvrće na svoj životni, status izbjeglice, kao i iskustvo iz Kanade, gdje je proveo jedno vrijeme i pravi paralelu dva svijeta.
U predstavi, trajanja od preko 1,40, Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćeno sa uvijek prisutnim suvremenim dogadjanjima i zapažanijima.

Upravo ova stand up, monološka forma, daje jedan potpuno novi način izražavanja glumca kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i humora nisu do sada doživjeli.

Danas kada nam je humor najpotrebniji, jedinstvena je prilika da prisustvujete ovoj predstavi.

Kao i uvijek predstavu krasi raznovrsnost humora za sve generacije a sva je u duhu poznate rečenice Marinka Ćutuka:

“Da sam normalan poludio bih”!

KUPI ULAZNICU >

 

aud-min