• Milan Grgićnjofra-slajder-min

  NE DAJ SE, NJOFRA!

  režija, scenografija i izbor glazbe
  Željko Duvnjak

  kostimografija
  Vesna Kutnjak

  dizajn svjetla
  Nenad Lalović

  grafičko oblikovanje
  kuna zlatica

  autor fotografija
  Jasenko Rasol

  Igraju:

  Jurica / Vojin Perić
  Njofra / Igor Kučević
  Ela / Ružica Domić Lalović
  Lidija / Dorotea Feketić

  Tehnička podrška / David Čavara, Ana Katarina Ostojić, Andrej Drenski, Karla Šešelja

  Natruha o!!!

  Banalnost, naivnost i prvoloptanje su elementarne čestice smijeha koji je namijenjen svima, receptiran za zabavu i opuštanje, za laku kozmetiku koja uljepšava svakodnevicu i makar privremeno nas udaljava od briga i napetosti. Kažu kako smijeh liječi, kako ozdravlja od pritisaka i loših vijesti, pa bi mu se trebalo svakodnevno prepuštati i zaroniti u njega kao u slatku nesvijest.

  Zavalite se u svoje rezervirano mjesto u kazalištu i virite kroz prozor u život jedne prosječne zagrebačke obitelji, očekujući od svojeg voajerstva inicijalnu kapsulu za užitak. Ovom predstavom vam priušćujemo više od očekivanoga, jer je ovo lako uprizorenje protkano istinskim problemima čija rješenja otežava čangrizavost jednog vremenom pregaženog tate, ali i nesnalaženje mladih u šumi nepotizma i korupcije. No, ne brinite, predstavu potpisuje sretan kraj, iako „sranje“ ne prestaje.

  Vojin Perić

  Premijera / Zagreb, ožujak 2023.

   


 • Predvodnik je duhovita gunđanja na sceni otac obitelji Jurica (Vojin Perić), koji po mnogočemu podsjeća na tipski slično lice iz popularne TV-serije Odmori se, zaslužio si. On je čovjek zasićen svim životnim problemima, pa mu je čangrizavo prigovaranje jedini ventil. Duhovit u izrazima, sočno začinjenim blagim psovkama, pogađa u prepoznatljive neuralgične točke svakodnevnice. Vojin Perić vrlo ga je uvjerljivo utjelovio, neposredno,karakterističnim načinom glume za ovaj tip kazališta, s mnogo simpatije i razumijevanja, što se prenosi i na publiku.

  Igor Kučević kao njegov zet Njofra već je prepoznatljivo šarmantan kao mladi inženjer, sličan svojim dosadašnjim ulogama, no zato ne manje uvjerljiv i dobar. Ružica Domić Lalović kao Ela te Dorotea Feketić kao Lidija također su ostvarile dobre uloge…

  Petra Jelača, Vijenac

   

  Vojin Perić je u ulozi Jurice vješto preskakao razapeti kabel i valjao se po podu, „boreći“ se s telefonom (fiksnim), pri čemu je, bez obzira na tjelesno zahtjevne zahvate, grimasama i govorom neprestance ostajao u ulozi oca-mrguda. U ostvarivanju zadanog ozračja uspješno su pripomogli Igor Kučević (Njofra), Ružica Domić Lalović (Ela) i Dorotea Feketić (Lidija) pa je tako nastala pametna, zabavna i gledljiva predstava (za razliku od nemalog broja predstava u drugim kazalištima proteklih sezona).

  Olga Vujović, Kritikaz

   


 • Dramski studio slijepih i slabovidnih „Novi život“ i Teatroza d.o.o.

  Šenoina 32

  10000 Zagreb

  Tel. 01/4812 502, 4812 066
  e-mail: kazaliste@novizivot.hr

  www.novizivot.hr

  Ravnatelj: Vojin Perić

  • 181a6401-min
  • njofra1-min
  • 181a6405-min
  • njofra-slajder-min